Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (17%)
ID receptu: 27833
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

60 g Cukr krupice
5 ks Kypřicí prášek do pečiva
100 g Máslo čerstvé
0,4 l Mléko polotučné
300 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
200 g Šunka schwarzwaldská
300 g Sýr Ementál (Primátor)
2 ks Vejce slepičí
200 g Žampiony - sterilované

Nutriční hodnoty jedné porce

53% Kalorie 1,036 kcal
Kilojoule 4 336kJ
24% Sacharidy 87 g
74% Tuky 56 g
23% Sodík 461 mg
90% Bílkoviny 51 g

Graubündenský koláč postup přípravy receptu:

1

Slané křehké těsto (viz Křehké těsto - obecně) tence rozválíme, vložíme do koláčové formy a propícháme vidličkou.

2

Sýr nakrájíme na kostičky a smícháme s nakrájenou šunkou a dušenými nebo sterilovanými žampiony. Směs navrstvíme na těsto.

3

Celá vejce rozkvedláme, přilijeme mléko a vmícháme špetku pepře. Tuto směs vylijeme na koláč a pečeme ve středně teplé troubě asi 45 minut.

Poznámka

Místo křehkého těsta lze použít těsto listové.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept