Recept

Kroupová polévka s uzeným bůčkem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 195 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 165 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 27835
Kategorie: Zahuštěné polévky

Ingredience

Hovězí vývar z kostí [27725]
250 g Celer bulvový
2 ks Cibule
350 g Hovězí oháňka
350 g Hovězí žebra
350 g Kosti hovězí morkové
30 g Máslo čerstvé
2 ks Mrkev kořen
1 polévková lžíce Olej slunečnicový
4 ks Pepř 4 barev
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 ks Petržel - nať
2 ks Rajčata
2 kávová lžička Sůl
1,5 l Voda pitná
30 g Zelí hlávkové bílé
Kroupová polévka s uzeným bůčkem
200 g Brambory
1 ks Česnek
1 ks Cibule
150 g Ječné kroupy
1 kávová lžička Majoránka
1 ks Mrkev kořen
2 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
200 g Vepřový bok uzený
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

107% Kalorie 2,110 kcal
Kilojoule 8 829kJ
28% Sacharidy 102 g
524% Tuky 393 g
70% Sodík 1 g
66% Bílkoviny 37 g

Kroupová polévka s uzeným bůčkem postup přípravy receptu:

1

Kroupy dobře promyjeme a vaříme je v 1 litru čisté vody přibližně 3 minuty. Pak kroupy scedíme, propláchneme pod tekoucí vodou a dáme do hrnce s 1,2 litrem hovězího čistého vývaru. Vaříme je při mírné teplotě do změknutí přibližně 45 minut.

2

Cibuli, česnek, brambory a mrkev očistíme a omyjeme. Mrkev překrojíme a dáme ji s česnekem vařit do polévky ke kroupám. Když se polévka vaří přibližně 20 minut, dáme do ní nakrájené kostičky brambor.

3

Prorostlý uzený bůček nakrájíme na tenké proužky. Cibuli pokrájíme nadrobno. V pánvi na rozpáleném oleji slaninu s cibulí orestujeme dozlatova a hned přidáme do polévky. Přimícháme sušenou majoránku a vše vaříme společně do změknutí krup. Polévku dochutíme solí, pepřem a podáváme.

4

Hovězí vývar z kostí [27725]:

5

Hovězí kosti, žebra a volskou oháňku dobře omyjeme, necháme odkapat, vložíme do hrnce se studenou vodou a dáme vařit. Když voda s kostmi a masem přijde k varu, zmírníme teplotu a necháme pomalu probublávat.

6

Očistíme a omyjeme česnek, mrkev, petržel s celerem a přidáme do vody k masu. Oloupanou cibuli pokrájenou nadrobno zpěníme dozlatova v pánvi na rozehřátém másle s olejem. Pak ji přidáme do vařícího vývaru s 10 zrnkami barevného pepře a vývar budeme pomalu vařit 2 hodiny. Přibližně 30 minut před dovařením vložíme do vývaru 2 omytá rozkrojená rajčata a 1 list hlávkového zelí (asi 30g).

7

Po uvaření kosti vyjmeme, maso obereme a pokrájíme na kousky. Vývar scedíme, ochutíme solí, mletým pepřem, pokrájené maso vrátíme do vývaru a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept