Petrželová polévka s Armaňakem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 185 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Petrželová polévka s Armaňakem
Celkový čas: | 185 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 150 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 27841 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
Hovězí vývar z kostí [27725] | |
---|---|
250 g | Celer bulvový |
2 ks | Cibule |
350 g | Hovězí oháňka |
350 g | Hovězí žebra |
350 g | Kosti hovězí morkové |
30 g | Máslo čerstvé |
2 ks | Mrkev kořen |
1 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
4 ks | Pepř 4 barev |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 ks | Petržel - nať |
2 ks | Rajčata |
2 kávová lžička | Sůl |
1,5 l | Voda pitná |
30 g | Zelí hlávkové bílé |
Petrželová polévka s Armaňakem | |
2 stroužek | Česnek |
4 ks | Cibule lahůdková |
0,5 dl | Koňak Armaňak |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
8 ks | Nakládaný zelený pepř |
200 g | Petržel kořen |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 59g |
---|---|
Cholesterol | 83,1mg |
Draslík | 861,3mg |
Vláknina | 106g |
Vitamín A | 5g |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 81,2mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 25,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Cibule, Hovězí žebra, Olej slunečnicový, Rajčata, Sůl, Voda pitná, Zelí hlávkové bílé, Česnek, Petržel kořen mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí oháňka, Kosti hovězí morkové, Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Pepř 4 barev, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Cibule lahůdková, Koňak Armaňak, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Nakládaný zelený pepř nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Petrželová polévka s Armaňakem postup přípravy receptu:
1 | Z hovězího vývaru maso z oháňky obereme a pokrájíme. |
2 | Petržel a lahůdkovou cibuli očistíme a omyjeme. Petržel pokrájíme na tenké nudličky, cibuli na kolečka a vše v pánvi podusíme s prolisovaným česnekem. |
3 | Scezený hovězí vývar přivedeme k varu, dáme do něj podušenou zeleninu, zelený pepř a vaříme 10 minut. Pak do polévky vrátíme pokrájené maso, vše povaříme 5 minut a přimícháme 0.5 dl koňaku. |
4 | Polévku promícháme a podáváme. |
5 | Hovězí vývar z kostí [27725]: |
6 | Hovězí kosti, žebra a volskou oháňku dobře omyjeme, necháme odkapat, vložíme do hrnce se studenou vodou a dáme vařit. Když voda s kostmi a masem přijde k varu, zmírníme teplotu a necháme pomalu probublávat. |
7 | Očistíme a omyjeme česnek, mrkev, petržel s celerem a přidáme do vody k masu. Oloupanou cibuli pokrájenou nadrobno zpěníme dozlatova v pánvi na rozehřátém másle s olejem. Pak ji přidáme do vařícího vývaru s 10 zrnkami barevného pepře a vývar budeme pomalu vařit 2 hodiny. Přibližně 30 minut před dovařením vložíme do vývaru 2 omytá rozkrojená rajčata a 1 list hlávkového zelí (asi 30g). |
8 | Po uvaření kosti vyjmeme, maso obereme a pokrájíme na kousky. Vývar scedíme, ochutíme solí, mletým pepřem, pokrájené maso vrátíme do vývaru a podáváme. |