Recept

Petrželová polévka s Armaňakem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 185 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 150 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 27841
Kategorie: Čiré polévky

Ingredience

Hovězí vývar z kostí [27725]
250 g Celer bulvový
2 ks Cibule
350 g Hovězí oháňka
350 g Hovězí žebra
350 g Kosti hovězí morkové
30 g Máslo čerstvé
2 ks Mrkev kořen
1 polévková lžíce Olej slunečnicový
4 ks Pepř 4 barev
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 ks Petržel - nať
2 ks Rajčata
2 kávová lžička Sůl
1,5 l Voda pitná
30 g Zelí hlávkové bílé
Petrželová polévka s Armaňakem
2 stroužek Česnek
4 ks Cibule lahůdková
0,5 dl Koňak Armaňak
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
8 ks Nakládaný zelený pepř
200 g Petržel kořen

Nutriční hodnoty jedné porce

97% Kalorie 1,921 kcal
Kilojoule 8 038kJ
18% Sacharidy 65 g
175% Tuky 131 g
29% Sodík 585 mg
48% Bílkoviny 27 g

Petrželová polévka s Armaňakem postup přípravy receptu:

1

Z hovězího vývaru maso z oháňky obereme a pokrájíme.

2

Petržel a lahůdkovou cibuli očistíme a omyjeme. Petržel pokrájíme na tenké nudličky, cibuli na kolečka a vše v pánvi podusíme s prolisovaným česnekem.

3

Scezený hovězí vývar přivedeme k varu, dáme do něj podušenou zeleninu, zelený pepř a vaříme 10 minut. Pak do polévky vrátíme pokrájené maso, vše povaříme 5 minut a přimícháme 0.5 dl koňaku.

4

Polévku promícháme a podáváme.

5

Hovězí vývar z kostí [27725]:

6

Hovězí kosti, žebra a volskou oháňku dobře omyjeme, necháme odkapat, vložíme do hrnce se studenou vodou a dáme vařit. Když voda s kostmi a masem přijde k varu, zmírníme teplotu a necháme pomalu probublávat.

7

Očistíme a omyjeme česnek, mrkev, petržel s celerem a přidáme do vody k masu. Oloupanou cibuli pokrájenou nadrobno zpěníme dozlatova v pánvi na rozehřátém másle s olejem. Pak ji přidáme do vařícího vývaru s 10 zrnkami barevného pepře a vývar budeme pomalu vařit 2 hodiny. Přibližně 30 minut před dovařením vložíme do vývaru 2 omytá rozkrojená rajčata a 1 list hlávkového zelí (asi 30g).

8

Po uvaření kosti vyjmeme, maso obereme a pokrájíme na kousky. Vývar scedíme, ochutíme solí, mletým pepřem, pokrájené maso vrátíme do vývaru a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept