Zeleninový vývar s morkovými knedlíčky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 120 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zeleninový vývar s morkovými knedlíčky
Celkový čas: | 120 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 100 minut |
Autor: | nik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (34%) |
ID receptu: | 27842 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
morkové knedlíčky | |
---|---|
4 krajíc | Chléb toastový |
2 polévková lžíce | Kerblík |
1 dl | Mléko plnotučné |
100 g | Morek |
2 špetka | Pepř citronový |
2 špetka | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Zeleninový vývar s morkovými knedlíčky | |
200 g | Celer bulvový |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
600 g | Kosti hovězí morkové |
2 ks | Mrkev kořen |
1 kávová lžička | Nakládaný zelený pepř |
3 ks | Nové koření celé |
2 ks | Petržel kořen |
1 ks | Rajčata |
1,5 kávová lžička | Sůl |
1,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 63,8mg |
Draslík | 804,5mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 7g |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 108,0mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 163,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chléb toastový, Kerblík, Morek, Sůl, Vejce slepičí, Celer bulvový, Česnek, Cibule, Nové koření celé, Petržel kořen, Rajčata, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko plnotučné, Pepř citronový, Kosti hovězí morkové, Mrkev kořen mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Nakládaný zelený pepř nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Zeleninový vývar s morkovými knedlíčky postup přípravy receptu:
1 | Mrkev, celer, petržel, cibuli, rajče a česnek očistíme a omyjeme. |
2 | Morkové kosti omyjeme, zalijeme studenou vodou a přidáme zeleninu, celý pepř a nové koření. Když vývar začne vřít, zmírníme teplotu a necháme ho mírně probublávat 1,5 hodiny. Pak vývar scedíme do druhého hrnce. |
3 | Do mísy dáme morek z kostí, 1 vajíčko, 2 špetky soli, 2 špetky citronového pepře, 4 krajíce toustového chleba, který jsme předtím namočili v mléce, a směs na knedlíčky dobře vymícháme, vytvarujeme malé knedlíčky a povaříme je necelých 5 minut v polévce. Polévku dochutíme solí a pepřem. |
4 | Omytý kerblík drobně pokrájíme a před dovařením jej vložíme do polévky. |