Recept

Zeleninový vývar s morkovými knedlíčky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 100 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (34%)
ID receptu: 27842
Kategorie: Čiré polévky

Ingredience

morkové knedlíčky
4 krajíc Chléb toastový
2 polévková lžíce Kerblík
1 dl Mléko plnotučné
100 g Morek
2 špetka Pepř citronový
2 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí
Zeleninový vývar s morkovými knedlíčky
200 g Celer bulvový
2 stroužek Česnek
1 ks Cibule
600 g Kosti hovězí morkové
2 ks Mrkev kořen
1 kávová lžička Nakládaný zelený pepř
3 ks Nové koření celé
2 ks Petržel kořen
1 ks Rajčata
1,5 kávová lžička Sůl
1,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

84% Kalorie 1,657 kcal
Kilojoule 6 933kJ
5% Sacharidy 19 g
224% Tuky 168 g
30% Sodík 602 mg
17% Bílkoviny 10 g

Zeleninový vývar s morkovými knedlíčky postup přípravy receptu:

1

Mrkev, celer, petržel, cibuli, rajče a česnek očistíme a omyjeme.

2

Morkové kosti omyjeme, zalijeme studenou vodou a přidáme zeleninu, celý pepř a nové koření. Když vývar začne vřít, zmírníme teplotu a necháme ho mírně probublávat 1,5 hodiny. Pak vývar scedíme do druhého hrnce.

3

Do mísy dáme morek z kostí, 1 vajíčko, 2 špetky soli, 2 špetky citronového pepře, 4 krajíce toustového chleba, který jsme předtím namočili v mléce, a směs na knedlíčky dobře vymícháme, vytvarujeme malé knedlíčky a povaříme je necelých 5 minut v polévce. Polévku dochutíme solí a pepřem.

4

Omytý kerblík drobně pokrájíme a před dovařením jej vložíme do polévky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept