Jednoduchý recept

Dýně dušená v kokosovém krému

  • Čína
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 27852

Ingredience

200 g Cukr třtinový
1 kg Dýně
1200 ml Mléko kokosové
1 polévková lžíce Máta
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

43% Kalorie 846 kcal
Kilojoule 3 542kJ
21% Sacharidy 74 g
86% Tuky 64 g
6% Sodík 114 mg
15% Bílkoviny 9 g

Dýně dušená v kokosovém krému postup přípravy receptu:

1

Dýni omyjeme, odkrojíme většinu slupky, vyjmeme semínka a dužinu nakrájíme na tenké plátky cca 5 cm dlouhé.

2

V hrnci zahřejeme kokosové mléko s cukrem a solí. Jakmile jej přivedeme k varu, přidáme dýni a necháme 10-15 minut povařit, dokud nezměkne.

3

Rozdělíme na talíře a ihned podáváme dozdobené snítkou máty a několika opraženými, vyloupanými dýňovými semínky.

Poznámka

Nejvhodnější je japonská dýně Kaboča, stejným způsobem můžeme upravit i banány, či meloun.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept