Jednoduchý recept

Jehněčí hřbet s rajčaty na víně

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (74%)
ID receptu: 27870

Ingredience

200 ml Hovězí vývar základní
900 g Jehněčí hřbet
30 g Máslo čerstvé
2 špetka Pepř černý mletý
300 g Rajčata
600 g Rýže dušená
25 g Strouhanka
60 g Sýr Parmezán
15 g Sůl
200 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 637 kcal
Kilojoule 2 666kJ
7% Sacharidy 27 g
55% Tuky 41 g
67% Sodík 1 g
59% Bílkoviny 33 g

Jehněčí hřbet s rajčaty na víně postup přípravy receptu:

1

Rajčata spaříme, oloupeme, zbavíme jadérek, nakrájíme na plátky. Pekáček vymažeme máslem, vložíme do něj vykostěné maso vcelku, osolíme, opepříme, podlijeme vínem a dáme do trouby péct. V průběhu pečení maso podléváme vývarem a potíráme vypečeným tukem. Po hodině pečení pekáček vyndáme z trouby, maso naporcujeme, přidáme k masu rajčata, zasypeme trochou strouhanky a vrátíme zpátky do trouby. Pečeme dalších 30 minut, v případě potřeby podléváme.

2

Dušenou rýži promícháme se strouhaným sýrem a podáváme k masu jako přílohu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept