Recept

Jehněčí hřbet s husími játry

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 27873

Ingredience

200 ml Hovězí vývar základní
900 g Jehněčí hřbet
300 g Játra husí
20 g Mouka pšeničná hladká T 650
30 g Máslo čerstvé
2 špetka Pepř černý mletý
600 g Rýže dušená
15 g Sůl
150 ml Víno bílé
100 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 653 kcal
Kilojoule 2 732kJ
8% Sacharidy 28 g
54% Tuky 41 g
61% Sodík 1 g
67% Bílkoviny 38 g

Jehněčí hřbet s husími játry postup přípravy receptu:

1

Jehněčí hřbet vykostíme, žampiony nakrájíme na plátky, husí játra na nudličky a lehce je obalíme v mouce.

2

Do máslem vymazaného pekáčku vložíme maso, posypeme solí, pepřem, povrch masa pomažeme máslem, podlijeme vínem a dáme péct. Pečeme hodinu a půl. V průběhu pečení maso podléváme vývarem a potíráme tukem z pekáčku. Půl hodiny před koncem pečení necháme tekutinu v pekáčku vysmahnout na tuk, přisypeme játra, žampiony, krátce orestujeme v tuku, opět podlijeme vývarem a dopečeme.

3

Jako příloha je vhodná dušená rýže.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept