Jehněčí hřbet s husími játry - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 120 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí hřbet s husími játry
Celkový čas: | 120 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 27873 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
200 ml | Hovězí vývar základní |
300 g | Játra husí |
900 g | Jehněčí hřbet |
30 g | Máslo čerstvé |
20 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 špetka | Pepř černý mletý |
600 g | Rýže dušená |
15 g | Sůl |
150 ml | Víno bílé |
100 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 371,5mg |
Draslík | 557,5mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,7mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 23,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí vývar základní, Játra husí, Jehněčí hřbet, Rýže dušená, Sůl, Víno bílé, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí hřbet s husími játry postup přípravy receptu:
1 | Jehněčí hřbet vykostíme, žampiony nakrájíme na plátky, husí játra na nudličky a lehce je obalíme v mouce. |
2 | Do máslem vymazaného pekáčku vložíme maso, posypeme solí, pepřem, povrch masa pomažeme máslem, podlijeme vínem a dáme péct. Pečeme hodinu a půl. V průběhu pečení maso podléváme vývarem a potíráme tukem z pekáčku. Půl hodiny před koncem pečení necháme tekutinu v pekáčku vysmahnout na tuk, přisypeme játra, žampiony, krátce orestujeme v tuku, opět podlijeme vývarem a dopečeme. |
3 | Jako příloha je vhodná dušená rýže. |