Jehněčí hřbet na smetaně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 120 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí hřbet na smetaně
Celkový čas: | 120 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 27874 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
300 ml | Hovězí vývar základní |
900 g | Jehněčí hřbet |
30 g | Máslo čerstvé |
20 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 špetka | Pepř černý mletý |
200 ml | Smetana 12% (konzumní) |
15 g | Sůl |
600 g | Těstoviny vařené (průměr) |
150 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 160,3mg |
Draslík | 476,0mg |
Vláknina | 763,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,7mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 42,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí vývar základní, Jehněčí hřbet, Sůl, Těstoviny vařené (průměr), Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí hřbet na smetaně postup přípravy receptu:
1 | Vykostěné maso nakrájíme na porce, žampiony na plátky, ve smetaně rozmícháme trochu mouky. |
2 | Pekáček vymažeme máslem, vložíme do něj porce masa, posypeme solí, pepřem, podlijeme vývarem a vložíme do trouby. Pečeme při střední teplotě 90 minut. Maso občas potíráme vypečeným tukem a podle potřeby podléváme vývarem. Půl hodiny před koncem pečení přisypeme k masu žampiony, přilijeme smetanu s moukou a dopečeme. |
3 | Jako příloha jsou vhodné vařené těstoviny. |