Recept

Jehněčí hřbet na smetaně

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (32%)
ID receptu: 27874
Kategorie: Maso

Ingredience

300 ml Hovězí vývar základní
900 g Jehněčí hřbet
30 g Máslo čerstvé
20 g Mouka pšeničná hladká T 650
2 špetka Pepř černý mletý
200 ml Smetana 12% (konzumní)
15 g Sůl
600 g Těstoviny vařené (průměr)
150 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 650 kcal
Kilojoule 2 718kJ
8% Sacharidy 30 g
58% Tuky 43 g
60% Sodík 1 g
61% Bílkoviny 34 g

Jehněčí hřbet na smetaně postup přípravy receptu:

1

Vykostěné maso nakrájíme na porce, žampiony na plátky, ve smetaně rozmícháme trochu mouky.

2

Pekáček vymažeme máslem, vložíme do něj porce masa, posypeme solí, pepřem, podlijeme vývarem a vložíme do trouby. Pečeme při střední teplotě 90 minut. Maso občas potíráme vypečeným tukem a podle potřeby podléváme vývarem. Půl hodiny před koncem pečení přisypeme k masu žampiony, přilijeme smetanu s moukou a dopečeme.

3

Jako příloha jsou vhodné vařené těstoviny.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept