Recept

Pikantní fazolkový salát s tuňákem

  • Řecko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 27875
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

300 g Brambory
1 stroužek Česnek
300 g Fazolové lusky zelené
20 g Kapary
80 ml Ocet vinný
120 ml Olej olivový
20 g Olivy zelené
3 g Pepř bílý
200 g Rajčata
1 špetka Rozmarýn sušený
1 ks Salát ledový
18 g Sůl
200 g Tuňák v oleji
3 ks Vejce slepičí
0,5 dl Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 549 kcal
Kilojoule 2 295kJ
6% Sacharidy 22 g
53% Tuky 40 g
97% Sodík 2 g
46% Bílkoviny 26 g

Pikantní fazolkový salát s tuňákem postup přípravy receptu:

1

Omyté brambory uvaříme v osolené vodě asi 15 minut, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na plátky.

2

Fazolky propláchneme a v osolené vodě povaříme asi 15 minut, zcedíme a vychladlé nakrájíme na půlky. Vejce uvaříme natvrdo (8 minut), ihned zchladíme ve studené vodě, oloupeme a nakrájíme na osminky. Připravíme si dresink z vinného octa, lžičky soli, vína a olivového oleje, ochutíme pepřem a špetkou rozmarýnu.

3

Scedíme olivy a kapary, tuňáka vyjmeme z oleje a natrháme vidličkou na menší kousky. Do hluboké mísy nakrájíme na kousky rajčata, přidáme pokrájené olivy, kapary a tuňáka. Nakonec jemně osolíme, přidáme prolisovaný česnek, nakrájené fazolky a brambory, vše promícháme. Listy ledového salátu roztrháme na menší kusy a vyložíme jimi mělkou mísu, na ně navršíme připravenou zeleninovou směs, kterou zalijeme připraveným dresinkem. Okraje obložíme dílky vajec, které jemně osolíme. Podáváme s celozrnným pečivem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept