Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 27883

Ingredience

150 g Anglická slanina
300 g Brambory
200 ml Bujón hovězí
500 g Listové těsto
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
500 g Pórek
3 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
2 ks Vejce slepičí
200 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

43% Kalorie 857 kcal
Kilojoule 3 586kJ
18% Sacharidy 66 g
71% Tuky 54 g
496% Sodík 10 g
40% Bílkoviny 22 g

Koláč ze Saviése postup přípravy receptu:

1

Ve slané vodě uvaříme pórek nakrájený na kolečka. Mezitím si v kastrolu připravíme z másla a mouky světlou jíšku. Tu rozředíme bujónem. Přilijeme bílé víno a chvíli necháme vyvařit. Přidáme smetanu, opepříme, osolíme, přidáme muškátový oříšek a necháme vychladnout.

2

Na pomoučeném vále rozválíme 2/3 listového těsta do kruhového tvaru, vložíme do koláčové formy. Na těsto navrstvíme na kolečka nakrájené syrové brambory, připravenou omáčku (viz výše), předvařený pórek a nakrájenou anglickou slaninu.

3

Okraje těsta zahneme přes navrstvenou náplň, povrch přikryjeme zbylou třetinou těsta. Potřeme rozkvedlaným vejcem a pečeme při 180 stupních Celsia asi 80 minut.

4

Po 20 minutách přikryjeme formu ještě alobalem, aby se těsto hned nepřipalovalo.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept