Koláč ze Saviése - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 120 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Koláč ze Saviése
Celkový čas: | 120 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | jeneralka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (17%) |
ID receptu: | 27883 |
Kategorie: | Pizza |
Ingredience
150 g | Anglická slanina |
300 g | Brambory |
200 ml | Bujón hovězí |
500 g | Listové těsto |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
500 g | Pórek |
3 polévková lžíce | Smetana 12% (konzumní) |
2 ks | Vejce slepičí |
200 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 161,3mg |
Draslík | 710,9mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,8mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 19,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Brambory, Bujón hovězí, Vejce slepičí, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Listové těsto, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pórek, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Koláč ze Saviése postup přípravy receptu:
1 | Ve slané vodě uvaříme pórek nakrájený na kolečka. Mezitím si v kastrolu připravíme z másla a mouky světlou jíšku. Tu rozředíme bujónem. Přilijeme bílé víno a chvíli necháme vyvařit. Přidáme smetanu, opepříme, osolíme, přidáme muškátový oříšek a necháme vychladnout. |
2 | Na pomoučeném vále rozválíme 2/3 listového těsta do kruhového tvaru, vložíme do koláčové formy. Na těsto navrstvíme na kolečka nakrájené syrové brambory, připravenou omáčku (viz výše), předvařený pórek a nakrájenou anglickou slaninu. |
3 | Okraje těsta zahneme přes navrstvenou náplň, povrch přikryjeme zbylou třetinou těsta. Potřeme rozkvedlaným vejcem a pečeme při 180 stupních Celsia asi 80 minut. |
4 | Po 20 minutách přikryjeme formu ještě alobalem, aby se těsto hned nepřipalovalo. |