Švýcarský sýrový koláč - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Švýcarský sýrový koláč
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | jeneralka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (17%) |
ID receptu: | 27884 |
Kategorie: | Pizza |
Ingredience
125 g | Máslo čerstvé |
250 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
8 ks | Rajčata |
500 ml | Smetana 12% (konzumní) |
250 g | Sýr Ementál (Primátor) |
5 ks | Vejce slepičí |
1 ks | Veka |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 450,4mg |
Draslík | 476,4mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,3mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 163,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Rajčata, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Smetana 12% (konzumní), Sýr Ementál (Primátor), Veka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Švýcarský sýrový koláč postup přípravy receptu:
1 | Z mouky, másla, soli a 1 vejce vypracujeme těsto - rozválíme je a vložíme do koláčové formy. |
2 | Rajčata a sýr nakrájíme na plátky. Koláč poklademe střídavě sýrem, rajčaty a vekou. Do zakysané smetany rozkvedláme zbylá 4 vejce, okořeníme paprikou a osolíme, nalijeme na koláč a povrch ještě poklademe kousky másla. |
3 | Pečeme v dobře vyhřáté troubě dozlatova. |
4 | Podáváme teplé. |