Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 27885
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

150 g Celer řapíkatý
2 ks Citrony
5 g Cukr třtinový
300 g Hrušky
1 dl Jogurt bílý
40 g Kari koření
400 g Kuřecí prsa
150 g Majonéza
60 ml Olej olivový
100 g Ořechy Kešu
3 g Pepř cayenský
1 ks Salát ledový
9 g Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 754 kcal
Kilojoule 3 153kJ
9% Sacharidy 32 g
81% Tuky 61 g
62% Sodík 1 g
53% Bílkoviny 30 g

Kuřecí salát z Dilí postup přípravy receptu:

1

Kuřecí prsa nakrájíme na slabé proužky, osolíme a na rozpáleném oleji zprudka orestujeme, vyjmeme z pánve a do ještě teplého oleje vmícháme kari.

2

Důkladně vydrbeme citrony, z jednoho nastrouháme kůru, z obou vymačkáme šťávu. Hrušky oloupeme, zbavíme jádřinců, nakrájíme na půlky a ještě na plátky, zakapeme citronovou šťávou proti zhnědnutí a vložíme do mísy. Přidáme kuřecí nudličky a pražené oříšky kešu. Přimícháme nasekané stonky celeru.

3

Do výpeku s kari vmícháme citronovou šťávu a kůru, majonézu a jogurt, osolíme, opepříme, můžeme dochutit třtinovým cukrem a dohladka vymícháme omáčku.

4

Listy ledového salátu natrháme na malé kousky, kterými vysteleme mělkou mísu, do středu navršíme kuřecí směs a zalijeme připravenou omáčkou. Ozdobíme několika celými oříšky kešu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept