Recept

Jehněčí hřbet s telecí nožičkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 27889

Ingredience

200 ml Hovězí vývar základní
500 g Jehněčí hřbet
150 g Játra husí
20 g Mouka pšeničná hladká T 650
30 g Máslo čerstvé
2 špetka Pepř černý mletý
600 g Rýže dušená
15 g Sůl
400 g Telecí nožičky
150 ml Víno madeira
100 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 531 kcal
Kilojoule 2 223kJ
8% Sacharidy 29 g
35% Tuky 27 g
60% Sodík 1 g
62% Bílkoviny 35 g

Jehněčí hřbet s telecí nožičkou postup přípravy receptu:

1

Jehněčí maso vykostíme, žampiony nakrájíme na plátky, husí játra na nudličky a obalíme v mouce, telecí nožičku nařízneme od kosti.

2

Pekáček vymažeme máslem, vložíme do něj jehněčí maso, osolíme, opepříme, podlijeme vínem Madeira, přiložíme telecí nožičku a dáme péct. Pečeme hodinu, občas podle potřeby podléváme vývarem, maso potíráme vypečeným tukem. Po hodině pekáček vyndáme z trouby, jehněčí maso nakrájíme na porce, telecí nožičku vykostíme a maso nakrájíme, přidáme husí játra, žampiony, trochu podlijeme a vrátíme pekáček do trouby. Pečeme dalších 30 minut.

3

Jako příloha je vhodná dušená rýže.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept