Jehněčí hřbet s telecí nožičkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 120 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí hřbet s telecí nožičkou
Celkový čas: | 120 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 27889 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
200 ml | Hovězí vývar základní |
150 g | Játra husí |
500 g | Jehněčí hřbet |
30 g | Máslo čerstvé |
20 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 špetka | Pepř černý mletý |
600 g | Rýže dušená |
15 g | Sůl |
400 g | Telecí nožičky |
150 ml | Víno madeira |
100 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 244,8mg |
Draslík | 564,0mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,6mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí vývar základní, Játra husí, Jehněčí hřbet, Rýže dušená, Sůl, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Telecí nožičky mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Víno madeira nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí hřbet s telecí nožičkou postup přípravy receptu:
1 | Jehněčí maso vykostíme, žampiony nakrájíme na plátky, husí játra na nudličky a obalíme v mouce, telecí nožičku nařízneme od kosti. |
2 | Pekáček vymažeme máslem, vložíme do něj jehněčí maso, osolíme, opepříme, podlijeme vínem Madeira, přiložíme telecí nožičku a dáme péct. Pečeme hodinu, občas podle potřeby podléváme vývarem, maso potíráme vypečeným tukem. Po hodině pekáček vyndáme z trouby, jehněčí maso nakrájíme na porce, telecí nožičku vykostíme a maso nakrájíme, přidáme husí játra, žampiony, trochu podlijeme a vrátíme pekáček do trouby. Pečeme dalších 30 minut. |
3 | Jako příloha je vhodná dušená rýže. |