Sladký hrášek po anglicku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sladký hrášek po anglicku
Jednoduchý recept
Sladký hrášek po anglicku
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 2789 |
Kategorie: | Oblohy |
Ingredience
0,5 kávová lžička | Cukr krupice |
600 g | Hrášek |
40 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
10% Kalorie 198 kcal
Kilojoule 830kJ
6% Sacharidy 23 g
12% Tuky 9 g
4% Sodík 76 mg
15% Bílkoviny 8 g
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 12,0mg |
Draslík | 366,0mg |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 60,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Hrášek, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sladký hrášek po anglicku postup přípravy receptu:
1 | Čerstvý zelený hrášek uvaříme v osolené vodě s trochou cukru. Ocedíme a dáme okapat. |
2 | Hrášek rozdělíme na talíře a na každou porci položíme kousek čerstvého másla. |