Recept

Jehněčí ragú na víně

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 27890

Ingredience

100 g Cibule
200 ml Hovězí vývar základní
600 g Jehněčí maso
20 g Mouka pšeničná hladká T 650
50 g Máslo čerstvé
2 špetka Pepř černý mletý
5 g Petržel - nať
400 g Rýže dušená
5 g Saturejka
10 g Sůl
2 špetka Tymián sušený
3 ks Vaječný žloutek slepičí
200 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 639 kcal
Kilojoule 2 672kJ
9% Sacharidy 31 g
46% Tuky 35 g
56% Sodík 1 g
43% Bílkoviny 24 g

Jehněčí ragú na víně postup přípravy receptu:

1

Cibuli nakrájíme nadrobno, maso bez kosti na menší kousky, žloutky rozšleháme v trošce vody.

2

V hrnci rozpustíme dvě lžíce másla, přisypeme kousky masa, osolíme, opepříme a chvíli orestujeme. Vysmahneme na tuk, zaprášíme moukou, promícháme, podlijeme vínem, vývarem, přidáme cibuli, okořeníme tymiánem, petrželkou a saturejkou. Vaříme asi hodinu. Za stálého míchání přilijeme žloutky s vodou, chvíli povaříme a odstavíme.

3

Jako příloha je vhodná dušená rýže.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept