Jednoduchý recept

Jehněčí maso na kari

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 27891

Ingredience

80 g Cibule
250 ml Hovězí vývar základní
600 g Jehněčí maso
10 g Kari koření
20 g Mouka pšeničná hladká T 650
40 g Máslo čerstvé
2 špetka Pepř černý mletý
400 g Rýže dušená
100 ml Smetana 12% (konzumní)
10 g Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 546 kcal
Kilojoule 2 283kJ
8% Sacharidy 30 g
40% Tuky 30 g
57% Sodík 1 g
39% Bílkoviny 22 g

Jehněčí maso na kari postup přípravy receptu:

1

Maso nakrájíme na kostičky, cibuli nadrobno, mouku rozmícháme ve smetaně.

2

V hrnci rozehřejeme dvě lžíce másla, přisypeme kostičky masa a orestujeme. Osolíme, opepříme, necháme vysmahnout na tuk, přisypeme cibuli, posypeme kari kořením, zalijeme vývarem a vaříme půl hodiny. Nyní přilijeme smetanu s moukou, dobře promícháme a vaříme ještě 30 minut.

3

Pokrm rozdělíme na talíře a doplníme dušenou rýží.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept