Jehněčí maso na kari - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí maso na kari
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 27891 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
80 g | Cibule |
250 ml | Hovězí vývar základní |
600 g | Jehněčí maso |
10 g | Kari koření |
40 g | Máslo čerstvé |
20 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 špetka | Pepř černý mletý |
400 g | Rýže dušená |
100 ml | Smetana 12% (konzumní) |
10 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 142,0mg |
Draslík | 119,9mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,0mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hovězí vývar základní, Kari koření, Rýže dušená, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jehněčí maso, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí maso na kari postup přípravy receptu:
1 | Maso nakrájíme na kostičky, cibuli nadrobno, mouku rozmícháme ve smetaně. |
2 | V hrnci rozehřejeme dvě lžíce másla, přisypeme kostičky masa a orestujeme. Osolíme, opepříme, necháme vysmahnout na tuk, přisypeme cibuli, posypeme kari kořením, zalijeme vývarem a vaříme půl hodiny. Nyní přilijeme smetanu s moukou, dobře promícháme a vaříme ještě 30 minut. |
3 | Pokrm rozdělíme na talíře a doplníme dušenou rýží. |