Jednoduchý recept

Čínské zelí s kokosovým dresinkem

  • Čína
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 27893
Kategorie: Omáčky studené

Ingredience

4 stroužek Česnek
2 ks Chilli paprička
6 ks Cibulka jarní
2 polévková lžíce Limetková šťáva
400 ml Mléko kokosové
2 polévková lžíce Olej stolní
2 polévková lžíce Omáčka rybí
1 polévková lžíce Ořechy burské pražené
2 ks Zelí čínské

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 308 kcal
Kilojoule 1 289kJ
4% Sacharidy 16 g
36% Tuky 27 g
15% Sodík 308 mg
13% Bílkoviny 7 g

Čínské zelí s kokosovým dresinkem postup přípravy receptu:

1

Připravíme si dresink. Smícháme rybí omáčku s limetkovou šťávou, do směsi přimícháme kokosové mléko.

2

Cibulku nakrájíme včetně zelené natě na drobné kousky. Nakrájený stonek a nať dáme do oddělených nádob.

3

Na velmi drobné kousky nakrájíme čínské zelí.

4

Rozehřejeme si na pánvi olej a osmahneme za stálého míchání chilli papričky do křupava. Osmahnuté papričky vyndáme z pánve děrovanou naběračkou a naaranžujeme na talíř. Osmahneme za stálého míchání česnek - 30 až 60 vteřin dozlatova a přidáme ho na talíř k chilli papričkám. Poté osmahneme tvrdší část cibulky, k ní poté přidáme nakrájenou zelenou nať a minutu za stálého míchání restujeme.

5

Poté přidáme cibulku k česneku a chilli papričkám.

6

Do velkého hrnece dáme vařit osolenou vodu. Až se bude voda vařit, přidáme zelí, 2x zamícháme a ihned scedíme.

7

Ohřáté zelí vložíme do velké mísy, přelijeme kokosovým dresinkem a promícháme. Hotové zelí podáváme se směsí smažené zeleniny, můžeme posypat drcenými burskými oříšky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept