Jehněčí pilaf - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 95 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí pilaf
Celkový čas: | 95 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 27894 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
80 g | Cibule |
400 ml | Hovězí vývar základní |
600 g | Jehněčí maso |
60 g | Máslo čerstvé |
2 špetka | Pepř černý mletý |
10 g | Petržel kudrnka |
400 g | Rýže dušená |
15 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 138,0mg |
Draslík | 119,2mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,2mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hovězí vývar základní, Rýže dušená, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jehněčí maso, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí pilaf postup přípravy receptu:
1 | Jehněčí maso nakrájíme na menší kousky a cibuli nadrobno. |
2 | V hrnci rozpustíme lžíci másla, přisypeme kousky masa, za občasného míchání orestujeme. Posypeme solí, pepřem, necháme vysmahnout, zalijeme vývarem a vaříme 50 minut. |
3 | Na pánvi rozpustíme dvě lžíce másla, přisypeme cibuli, necháme zesklovatět, přidáme dušenou rýži, promícháme a chvilku podusíme, aby se máslo trochu vsáklo do rýže. Zalijeme trochou vývaru, necháme provařit a celý obsah pánve vlijeme do hrnce. Povaříme ještě pár minut, aby se přebytečná tekutina odpařila a pilaf měl požadovanou hustotu. |
4 | Pokrm rozdělíme na talíře a ozdobíme snítkou petrželky. |