Jednoduchý recept

Jehněčí pilaf

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 95 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (32%)
ID receptu: 27894
Kategorie: Maso

Ingredience

80 g Cibule
400 ml Hovězí vývar základní
600 g Jehněčí maso
60 g Máslo čerstvé
2 špetka Pepř černý mletý
10 g Petržel kudrnka
400 g Rýže dušená
15 g Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 528 kcal
Kilojoule 2 207kJ
7% Sacharidy 24 g
41% Tuky 31 g
86% Sodík 2 g
37% Bílkoviny 21 g

Jehněčí pilaf postup přípravy receptu:

1

Jehněčí maso nakrájíme na menší kousky a cibuli nadrobno.

2

V hrnci rozpustíme lžíci másla, přisypeme kousky masa, za občasného míchání orestujeme. Posypeme solí, pepřem, necháme vysmahnout, zalijeme vývarem a vaříme 50 minut.

3

Na pánvi rozpustíme dvě lžíce másla, přisypeme cibuli, necháme zesklovatět, přidáme dušenou rýži, promícháme a chvilku podusíme, aby se máslo trochu vsáklo do rýže. Zalijeme trochou vývaru, necháme provařit a celý obsah pánve vlijeme do hrnce. Povaříme ještě pár minut, aby se přebytečná tekutina odpařila a pilaf měl požadovanou hustotu.

4

Pokrm rozdělíme na talíře a ozdobíme snítkou petrželky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept