Lilek plněný kuřecím masem a sezamem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lilek plněný kuřecím masem a sezamem
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 27895 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
1 ks | Cibule |
170 g | Kuřecí prsa |
4 ks | Lilek |
1 špetka | Mouka pšeničná hladká T 650 |
0,5 kávová lžička | Olej sezamový |
5 polévková lžíce | Omáčka sójová |
1 polévková lžíce | Sezam - semena |
4 polévková lžíce | Sherry brandy |
0,5 kávová lžička | Sůl |
4 polévková lžíce | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 27,3mg |
Draslík | 790,4mg |
Vláknina | 19g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,3mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Lilek, Olej sezamový, Sezam - semena, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Mouka pšeničná hladká T 650, Omáčka sójová, Sherry brandy, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Lilek plněný kuřecím masem a sezamem postup přípravy receptu:
1 | Vykostíme kuřecí maso a na 2 minuty vložíme do mixéru. Přidáme jarní cibulku, sherry, sójovou omáčku, sůl a sezamový olej. |
2 | Nařízneme každý lilek čtyřmi podélnými řezy tak, aby držel stonek celý plod pohromadě. Poté naříznuté lilky lehce rozevřeme a naplníme mletým kuřecím masem. Tupý konec a zářezy každého nadívaného lilku obalíme sezamovými semínky, zaprášíme moukou a lilky odložíme. |
3 | Připravíme si omáčku, do které se budou lilky namáčet. Smícháme sójovou omáčku s vývarem a sherry, vzniklou směs nalijeme do mělké misky a odložíme na pozdější použití. |
4 | Na teplotu 195 stupňů si rozehřejeme na pánvi olej a smažíme lilky po dvou cca 4 minuty. Poté je vyndáme naběračkou a necháme oschnout na ubrousku. |
5 | Podáváme s omáčkou. |
6 |
|
7 | Omáčka: |
8 | 4 lžíce sójové omáčky |
9 | 4 lžíce zeleninového vývaru |
10 | 3 lžíce sherry |