Jednoduchý recept

Lilek plněný kuřecím masem a sezamem

  • Čína
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 27895
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

1 ks Cibule
170 g Kuřecí prsa
4 ks Lilek
1 špetka Mouka pšeničná hladká T 650
0,5 kávová lžička Olej sezamový
5 polévková lžíce Omáčka sójová
1 polévková lžíce Sezam - semena
4 polévková lžíce Sherry brandy
0,5 kávová lžička Sůl
4 polévková lžíce Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 164 kcal
Kilojoule 686kJ
6% Sacharidy 20 g
10% Tuky 8 g
9% Sodík 183 mg
23% Bílkoviny 13 g

Lilek plněný kuřecím masem a sezamem postup přípravy receptu:

1

Vykostíme kuřecí maso a na 2 minuty vložíme do mixéru. Přidáme jarní cibulku, sherry, sójovou omáčku, sůl a sezamový olej.

2

Nařízneme každý lilek čtyřmi podélnými řezy tak, aby držel stonek celý plod pohromadě. Poté naříznuté lilky lehce rozevřeme a naplníme mletým kuřecím masem. Tupý konec a zářezy každého nadívaného lilku obalíme sezamovými semínky, zaprášíme moukou a lilky odložíme.

3

Připravíme si omáčku, do které se budou lilky namáčet. Smícháme sójovou omáčku s vývarem a sherry, vzniklou směs nalijeme do mělké misky a odložíme na pozdější použití.

4

Na teplotu 195 stupňů si rozehřejeme na pánvi olej a smažíme lilky po dvou cca 4 minuty. Poté je vyndáme naběračkou a necháme oschnout na ubrousku.

5

Podáváme s omáčkou.

6

7

Omáčka:

8

4 lžíce sójové omáčky

9

4 lžíce zeleninového vývaru

10

3 lžíce sherry

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept