Recept

Jehněčí maso po myslivecku

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 27896

Ingredience

400 g Brambory vařené
150 ml Hovězí vývar základní
600 g Jehněčí kýta
30 ml Koňak Armaňak
20 g Mouka pšeničná hladká T 650
25 g Máslo čerstvé
40 ml Olej olivový extra panenský
2 špetka Pepř černý mletý
10 g Petržel - nať
100 ml Rajčatová šťáva
15 g Sůl
150 ml Víno bílé
100 g Šalotka
150 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 645 kcal
Kilojoule 2 700kJ
9% Sacharidy 32 g
51% Tuky 38 g
96% Sodík 2 g
58% Bílkoviny 33 g

Jehněčí maso po myslivecku postup přípravy receptu:

1

Jehněčí maso nakrájíme na menší kousky, šalotky nadrobno, žampiony na plátky, petrželku posekáme.

2

V hrnci rozpálíme olivový olej, přidáme lžíci másla. Jakmile se rozpustí, přisypeme kousky masa. Restujeme pár minut, osolíme, opepříme, když maso pustí šťávu, hrnec přiklopíme a dusíme ve vlastní šťávě 20 minut. Hrnec odklopíme a za občasného míchání necháme veškerou tekutinu odpařit na tuk. Nyní maso vyndáme z hrnce, do tuku v hrnci nasypeme plátky žampionů, pokrájené šalotky, zaprášíme moukou, necháme orestovat, přilijeme víno, koňak, rajčatovou omáčku, vývar a povaříme asi 15 minut. Maso vrátíme do hrnce, posypeme petrželkou a vaříme, dokud omáčka nemá požadovanou hustotu. Přibližně 10 minut.

3

Jako příloha jsou vhodné vařené brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept