Jehněčí maso po myslivecku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí maso po myslivecku
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 27896 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
400 g | Brambory vařené |
150 ml | Hovězí vývar základní |
600 g | Jehněčí kýta |
30 ml | Koňak Armaňak |
25 g | Máslo čerstvé |
20 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
40 ml | Olej olivový extra panenský |
2 špetka | Pepř černý mletý |
10 g | Petržel - nať |
100 ml | Rajčatová šťáva |
100 g | Šalotka |
15 g | Sůl |
150 ml | Víno bílé |
150 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 106,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,6mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Hovězí vývar základní, Jehněčí kýta, Šalotka, Sůl, Víno bílé, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Koňak Armaňak, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Rajčatová šťáva mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí maso po myslivecku postup přípravy receptu:
1 | Jehněčí maso nakrájíme na menší kousky, šalotky nadrobno, žampiony na plátky, petrželku posekáme. |
2 | V hrnci rozpálíme olivový olej, přidáme lžíci másla. Jakmile se rozpustí, přisypeme kousky masa. Restujeme pár minut, osolíme, opepříme, když maso pustí šťávu, hrnec přiklopíme a dusíme ve vlastní šťávě 20 minut. Hrnec odklopíme a za občasného míchání necháme veškerou tekutinu odpařit na tuk. Nyní maso vyndáme z hrnce, do tuku v hrnci nasypeme plátky žampionů, pokrájené šalotky, zaprášíme moukou, necháme orestovat, přilijeme víno, koňak, rajčatovou omáčku, vývar a povaříme asi 15 minut. Maso vrátíme do hrnce, posypeme petrželkou a vaříme, dokud omáčka nemá požadovanou hustotu. Přibližně 10 minut. |
3 | Jako příloha jsou vhodné vařené brambory. |