Recept

Vepřová pečeně s bramborami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 27899

Ingredience

600 g Brambory
150 g Cibule
3 g Kmín drcený
15 g Petržel kudrnka
25 g Sádlo škvařené
20 g Sůl
1000 g Vepřová pečeně

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 583 kcal
Kilojoule 2 440kJ
4% Sacharidy 15 g
59% Tuky 45 g
70% Sodík 1 g
52% Bílkoviny 29 g

Vepřová pečeně s bramborami postup přípravy receptu:

1

Očištěné brambory nakrájíme na plátky, cibuli na kolečka, petrželku posekáme.

2

Vepřové maso vcelku vložíme do většího pekáče, přidáme lžíci sádla, posypeme solí, kmínem, vložíme do trouby. Pečeme asi hodinu, podléváme vodou a maso potíráme vypečeným tukem. Pekáč vyndáme z trouby, maso nakrájíme na porce, vrátíme do pekáče, obložíme bramborami a cibulí, podlijeme, přisolíme brambory a pekáč vrátíme do trouby. Pečeme dalších 30 minut.

3

Pekáč vyndáme, pokrm posypeme petrželkou a podáváme přímo v pekáči, ve kterém se pekl. Pekáč postavíme na prkénko doprostřed stolu.

Poznámka

Můžeme použít i vepřovou krkovici.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept