Těstoviny s opraženou pikantní strouhankou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Těstoviny s opraženou pikantní strouhankou
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 2790 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
2 polévková lžíce | Citronová kůra |
1 hrst | Kapary sterilované |
50 g | Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
3 ks | Sardelové řezy |
400 g | Špagety, Makarony vařené |
200 g | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 58g |
---|---|
Cholesterol | 43,7mg |
Draslík | 303,8mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,9mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Citronová kůra, Kapary sterilované, Sardelové řezy, Špagety, Makarony vařené, Strouhanka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Těstoviny s opraženou pikantní strouhankou postup přípravy receptu:
1 | Lžíci oleje a máslo rozehřejeme na pánvi, přidáme prolisovaný česnek, kapary, sardele /ančovičky/ a dvě minuty restujeme. |
2 | Strouhanku nasypeme na plech s pečícím papírem, přidáme směs a důkladně promícháme a pečeme v předehřáté troubě 5 minut dozlatova. |
3 | Smícháme dvě lžíce oleje a citrónové šťávy, osolíme, opepříme a smícháme s opečenou strouhankou a vařenými těstovinami. |
4 | Ihned podáváme. |
Poznámka
Strouhanka je nejlepší z bílého nebo toustového chleba.