Křepelka na medu marinovaná v pěti druzích koření - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 530 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Křepelka na medu marinovaná v pěti druzích koření
Celkový čas: | 530 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 520 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 27909 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Badyán |
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
2 ks | Cibulka jarní |
2 kávová lžička | Fenykl obecný |
1 špetka | Hřebíček mletý |
4 ks | Křepelka |
4 polévková lžíce | Med včelí |
2 polévková lžíce | Omáčka sójová |
2 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 kávová lžička | Skořice mletá |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 105,0mg |
Draslík | 500,8mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,7mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Cibulka jarní, Fenykl obecný, Hřebíček mletý, Křepelka, Med včelí, Skořice mletá mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Badyán, Omáčka sójová, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Křepelka na medu marinovaná v pěti druzích koření postup přípravy receptu:
1 | Po obou stranách rozkrojte kuchyňskými nůžkami každou křepelku tak, abyste mohli lépe vytáhnout páteř. |
2 | K pracovní ploše si přimáčkněte každou křepelku a přichyťte dvěma bambusovými grilovacími jehlami. |
3 | Rozdrťte v hmoždíři badyán se skořicí, fenyklovými semínky, hřebíčkem a pepřem. Přidejte česnek, med, cibuli a sójovou omáčku. Vše promíchejte. |
4 | Na tác dejte křepelky, zalijte marinádou a osm hodin nechte marinovat. |
5 | Na rozpálený rošt vložte marinované křepelky a 8 minut grilujte z každé strany. Maso potírejte během pečení zbylou marinádou. |
6 | Hotové křepelky položte na lůžka z banánových listů a ozdobte jarní cibulkou. |