Jednoduchý recept

Kachna na pomerančích a sezamu

  • Čína
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 27912
Kategorie: Maso

Ingredience

4 ks Kachní stehna
3 polévková lžíce Med včelí
2 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
1 špetka Pepř černý mletý
4 ks Pomeranče
1 polévková lžíce Sezam - semena
1 kávová lžička Solamyl - bramborový škrob
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 596 kcal
Kilojoule 2 493kJ
11% Sacharidy 39 g
33% Tuky 24 g
27% Sodík 538 mg
100% Bílkoviny 56 g

Kachna na pomerančích a sezamu postup přípravy receptu:

1

Na několika místech propíchneme vidličkou kůži. Nařízneme menším ostrým nožem kůži vzdálenými šikmými řezy.

2

Maso naaranžujeme na grilovací rošt a hodinu necháme péct v předehřáté troubě na 175 stupňů.

3

Smícháme polévkovou lžíci sójové omáčky se 2 polévkovými lžícemi medu a maso touto směsí průběžně potíráme. Nakonec maso posypeme sezamovými semínky a necháme péct 20 minut, dokud nebudou semínka zlatohnědá.

4

Vymačkáme ze dvou pomerančů šťávu a z jednoho nastrouháme kůru. Přidáme kukuřičný škrob, zbylý med a sójovou omáčku. Vše promícháme a za stálého míchání vaříme, až směs zhoustne. Okořeníme dle chuti. Zbývající pomeranče oloupeme a nakrájíme. Hotové maso podáváme s dílky pomeranče, přelité pomerančovou omáčkou.

5

Doporučujeme se zeleninovým salátem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept