Těstoviny s jarními masovými kuličkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Těstoviny s jarními masovými kuličkami
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 2792 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
2 polévková lžíce | Bazalka |
1 stroužek | Česnek |
1 plátek | Chléb toastový |
1 polévková lžíce | Citronová kůra |
1 ks | Fenykl sladký - hlíza |
500 g | Maso mleté - mix |
60 ml | Mléko polotučné |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
150 g | Rukola |
1 špetka | Sůl |
50 g | Sýr Parmezán |
400 g | Těstoviny vařené (průměr) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 34g |
---|---|
Cholesterol | 43,0mg |
Draslík | 442,5mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 144,9mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,4mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Chléb toastový, Citronová kůra, Sůl, Sýr Parmezán, Těstoviny vařené (průměr) mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fenykl sladký - hlíza, Maso mleté - mix, Mléko polotučné, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Rukola mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Těstoviny s jarními masovými kuličkami postup přípravy receptu:
1 | Jeden krajíc toustového chleba bez kůrky polijeme mlékem a necháme nasáknout. Přidáme mleté maso, petrželku, bazalku, citrónovou kůru, parmazán, sůl, pepř a důkladně promícháme. |
2 | Tvoříme menší kuličky, přendáme je na plech s pečícím papírem, potřeme olejem a pečeme 15 minut. |
3 | Plátky česneku osmahneme na másle, přidáme vařené těstoviny, masové kuličky, nakrájený fenykl, rukolu a dobře promícháme. |
4 | Ihned podáváme. |
Poznámka
Maso je nejlepší hovězí nebo telecí. Těstoviny, špagety nebo makaróny. Fenykl, bulvu, jemně pokrájenou.