Recept

Těstoviny s jarními masovými kuličkami

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 2792
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

2 polévková lžíce Bazalka
1 stroužek Česnek
1 plátek Chléb toastový
1 polévková lžíce Citronová kůra
1 ks Fenykl sladký - hlíza
500 g Maso mleté - mix
60 ml Mléko polotučné
2 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
150 g Rukola
1 špetka Sůl
50 g Sýr Parmezán
400 g Těstoviny vařené (průměr)

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 595 kcal
Kilojoule 2 489kJ
10% Sacharidy 35 g
51% Tuky 39 g
17% Sodík 342 mg
46% Bílkoviny 26 g

Těstoviny s jarními masovými kuličkami postup přípravy receptu:

1

Jeden krajíc toustového chleba bez kůrky polijeme mlékem a necháme nasáknout. Přidáme mleté maso, petrželku, bazalku, citrónovou kůru, parmazán, sůl, pepř a důkladně promícháme.

2

Tvoříme menší kuličky, přendáme je na plech s pečícím papírem, potřeme olejem a pečeme 15 minut.

3

Plátky česneku osmahneme na másle, přidáme vařené těstoviny, masové kuličky, nakrájený fenykl, rukolu a dobře promícháme.

4

Ihned podáváme.

Poznámka

Maso je nejlepší hovězí nebo telecí. Těstoviny, špagety nebo makaróny. Fenykl, bulvu, jemně pokrájenou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept