Jednoduchý recept

Šunka v těstíčku

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (32%)
ID receptu: 27939
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

250 g Listové těsto
20 g Máslo čerstvé
700 g Šunka dušená
1 ks Vaječný žloutek slepičí
50 ml Víno madeira

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 248 kcal
Kilojoule 1 036kJ
3% Sacharidy 11 g
21% Tuky 16 g
0% Sodík 2 mg
25% Bílkoviny 14 g

Šunka v těstíčku postup přípravy receptu:

1

Hranol šunky rozřízneme napůl, aby vznikly dva obdélníkové hranoly. Listové těsto vyválíme, rozřízneme na dva pláty a rozložíme na vál.

2

Hranoly šunky pokapeme Madeirou, zabalíme do listového těsta a položíme na máslem pomazaný plech vedle sebe. Povrch těsta potřeme rozšlehaným žloutkem a plech vložíme do trouby. Pečeme při střední teplotě přibližně 25 minut.

3

Šunku nakrájíme na plátky, rozdělíme na dezertní talířky a podáváme jako předkrm.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept