Šunka v těstíčku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Šunka v těstíčku
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 27939 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
250 g | Listové těsto |
20 g | Máslo čerstvé |
700 g | Šunka dušená |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
50 ml | Víno madeira |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 107,7mg |
---|---|
Cholesterol | 81,9mg |
Draslík | 7,9mg |
Vláknina | 740,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Listové těsto, Máslo čerstvé, Šunka dušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Víno madeira nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Šunka v těstíčku postup přípravy receptu:
1 | Hranol šunky rozřízneme napůl, aby vznikly dva obdélníkové hranoly. Listové těsto vyválíme, rozřízneme na dva pláty a rozložíme na vál. |
2 | Hranoly šunky pokapeme Madeirou, zabalíme do listového těsta a položíme na máslem pomazaný plech vedle sebe. Povrch těsta potřeme rozšlehaným žloutkem a plech vložíme do trouby. Pečeme při střední teplotě přibližně 25 minut. |
3 | Šunku nakrájíme na plátky, rozdělíme na dezertní talířky a podáváme jako předkrm. |