Zelený hrášek s máslem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zelený hrášek s máslem
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 2794 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
600 g | Hrášek |
50 g | Máslo čerstvé |
10 g | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
11% Kalorie 215 kcal
Kilojoule 898kJ
6% Sacharidy 22 g
15% Tuky 11 g
4% Sodík 76 mg
15% Bílkoviny 8 g
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 15,0mg |
Draslík | 386,4mg |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 64,6mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hrášek, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zelený hrášek s máslem postup přípravy receptu:
1 | Hrášek uvaříme v osolené vodě doměkka a necháme okapat. |
2 | Na pánvi zpěníme mslo, přidáme hrášek a nasekanou petrželovou nať a krátce promastíme. |