Jednoduchý recept

Šunkový nákyp s chřestem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (32%)
ID receptu: 27940
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

120 ml Bešamel
80 g Chřest bílý
20 g Máslo čerstvé
2 špetka Pepř černý mletý
300 g Šunka dušená
30 g Sýr Parmezán
3 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 196 kcal
Kilojoule 821kJ
1% Sacharidy 4 g
18% Tuky 14 g
10% Sodík 192 mg
27% Bílkoviny 15 g

Šunkový nákyp s chřestem postup přípravy receptu:

1

Šunku umeleme na strojku, opepříme, vmícháme bešamel, strouhaný sýr a žloutky. Vypracujeme těsto, do kterého nakonec opatrně vmícháme tuhý sníh z bílků.

2

Zapékací misku vymažeme máslem a vložíme do ní třetinu těsta. Na těsto poklademe chřest, zakryjeme druhou třetinou těsta, znovu dáme vrstvu chřestu a třetím dílem těsta vše zakryjeme. Vložíme do trouby a pečeme při střední teplotě přibližně půl hodiny.

3

Nákyp naporcujeme a podáváme jako lehký předkrm.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept