Kuřecí řezanka na víně s žampiony - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí řezanka na víně s žampiony
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 27941 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
400 g | Brambory pečené |
50 ml | Koňak Armaňak |
600 g | Kuřecí prsa |
20 g | Máslo čerstvé |
50 ml | Olej olivový |
2 špetka | Pepř černý mletý |
80 g | Šalotka |
15 g | Sůl |
150 ml | Víno bílé |
200 ml | Vývar drůbeží |
100 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 52g |
---|---|
Cholesterol | 102,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,4mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory pečené, Šalotka, Sůl, Víno bílé, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Koňak Armaňak, Kuřecí prsa, Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí řezanka na víně s žampiony postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí maso nakrájíme na menší kousky, žampiony na plátky, šalotku nadrobno. |
2 | V pánvi rozpálíme olej, přidáme lžíci másla, přisypeme kousky masa, osolíme, opepříme a orestujeme. Přidáme plátky žampionů, šalotku, osmahneme, podlijeme vínem, koňakem a na prudkém ohni necháme téměř vyvařit. Nyní zmírníme oheň, podlijeme vývarem a dusíme doměkka. |
3 | Pokrm rozdělíme na talíře a přiložíme opečené brambory. |