Sýrovo-párkový salát s okurkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sýrovo-párkový salát s okurkou
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 27942 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
100 g | Cibulka jarní |
20 ml | Citronová šťáva |
5 g | Cukr krupice |
40 ml | Ocet vinný červený |
200 g | Okurky |
100 ml | Olej olivový |
200 g | Párky telecí |
50 g | Pažitka |
3 g | Pepř bílý |
1 ks | Salát ledový |
6 g | Sůl |
100 g | Sýr Eidam cihla 30% |
100 g | Sýr Ementál (Primátor) |
50 g | Sýr Niva (Rokfór) |
100 g | Sýr Oštiepok |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 71,4mg |
Draslík | 429,3mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 25,1mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Citronová šťáva, Cukr krupice, Ocet vinný červený, Okurky, Pažitka, Pepř bílý, Salát ledový, Sůl, Sýr Niva (Rokfór) mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Párky telecí, Sýr Eidam cihla 30%, Sýr Ementál (Primátor), Sýr Oštiepok mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sýrovo-párkový salát s okurkou postup přípravy receptu:
1 | Párky jemně propícháme vidličkou, aby nepopraskaly a vaříme na mírném ohni asi 4 minuty. Vyjmeme a necháme vychladnout. |
2 | Tvrdé sýry nakrájíme na malé kostičky, nivu rozdrobíme a dáme do mísy. Jednu kyselou okurku nakrájíme na kolečka a necháme na ozdobení, zbytek pokrájíme na kostičky a přihodíme k sýrům. Jarní cibulku nakrájíme na tenká kolečka včetně zelené části a přidáme do mísy. Vychladlé párky také nakrájíme na slabá kolečka a přihodíme do mísy. Připravíme si nálev z citronové šťávy, octa, osolíme, opepříme, můžeme podle chuti dosladit. Přidáme nasekanou pažitku najemno a olivový olej, pečlivě vymícháme dohladka. Zálivku nalijeme do mísy k sýrovo párkové směsi, důkladně promícháme, přikryjeme a dáme do lednice na hodinu uležet. |
3 | Mezitím si natrháme listy ledového salátu na menší kousky, které rozložíme na mísu, na ně navršíme vychlazenou směs a ozdobíme kolečky kyselé okurky. Podáváme s celozrnným pečivem. |
Poznámka
+ hodina na uležení