Celerovo jablečný salát - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Celerovo jablečný salát
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 45 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 27943 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
200 g | Celer bulvový |
60 ml | Citronová šťáva |
300 g | Jablka |
80 ml | Majonéza |
100 g | Ořechy vlašské |
3 g | Pepř bílý |
1 ks | Salát hlávkový |
150 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
5 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 41,3mg |
Draslík | 342,6mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,4mg |
Vitamín E | 2,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Citronová šťáva, Jablka, Majonéza, Ořechy vlašské, Pepř bílý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Salát hlávkový, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Celerovo jablečný salát postup přípravy receptu:
1 | Oloupeme celer, rozkrájíme ho na plátky. Z plátků nakrájíme tenké asi 5 cm dlouhé proužky a vhodíme do mísy. Nejlépe červená jablka zbavíme jádřinců a rozkrájíme na kostičky, přihodíme do mísy k celeru a zakapeme citronovou šťávou proti zhnědnutí. Přidáme posekané ořechy, osolíme, opepříme a dobře promícháme. Přidáme majonézu a nakonec jemně vmícháme ušlehanou smetanu. Dáme do lednice na hodinu uležet. |
2 | Mezitím roztrháme listy salátu na menší kousky a vysteleme jimi dno mísy, na ně potom navršíme vychlazenou směs, vršek ozdobíme středovou růžičkou salátu. |
Poznámka
+ hodina na uležení