Fusilli s citronem a bazalkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fusilli s citronem a bazalkou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 2796 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 polévková lžíce | Bazalka |
1 plátek | Chléb toastový |
1 ks | Citrony |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 kávová lžička | Sůl |
100 g | Sýr ovčí tvrdý - Pecorino |
320 g | Těstoviny Fusilli |
3 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 68g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 60,1mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 33,9mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,4mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Chléb toastový, Citrony, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Sýr ovčí tvrdý - Pecorino, Těstoviny Fusilli mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Fusilli s citronem a bazalkou postup přípravy receptu:
1 | Střídku z toustového chleba rozmixujeme s několika omytými lístky bazalky a poté opražíme na troše rozpáleného olivového oleje. |
2 | Těstoviny uvaříme v osolené vodě, do které přidáme citronovou kůru z půlky citronu a asi 4 lístky bazalky. |
3 | Zbylou kůru nakrájíme na tenké proužky. Ovčí sýr nakrájíme na kostičky. |
4 | Těstoviny scedíme, smícháme s opraženou chlebovou střídkou, sýrem a olivovým olejem. |
5 | Polovinu citronu rozkrojíme na osminky a odstraníme bílou slupku. |
6 | Fusilli podáváme horké, s oloupaným citronem, proužky kůry a posypané čerstvou majoránkou. |