Recept

Fusilli s citronem a bazalkou

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 2796
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

1 polévková lžíce Bazalka
1 plátek Chléb toastový
1 ks Citrony
2 polévková lžíce Olej olivový
1 kávová lžička Sůl
100 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
320 g Těstoviny Fusilli
3 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 463 kcal
Kilojoule 1 936kJ
19% Sacharidy 69 g
17% Tuky 13 g
15% Sodík 294 mg
31% Bílkoviny 18 g

Fusilli s citronem a bazalkou postup přípravy receptu:

1

Střídku z toustového chleba rozmixujeme s několika omytými lístky bazalky a poté opražíme na troše rozpáleného olivového oleje.

2

Těstoviny uvaříme v osolené vodě, do které přidáme citronovou kůru z půlky citronu a asi 4 lístky bazalky.

3

Zbylou kůru nakrájíme na tenké proužky. Ovčí sýr nakrájíme na kostičky.

4

Těstoviny scedíme, smícháme s opraženou chlebovou střídkou, sýrem a olivovým olejem.

5

Polovinu citronu rozkrojíme na osminky a odstraníme bílou slupku.

6

Fusilli podáváme horké, s oloupaným citronem, proužky kůry a posypané čerstvou majoránkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept