Recept

Čočková polévka s uzeným jazykem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 250 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 210 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 27968
Kategorie: Zahuštěné polévky

Ingredience

Velmi silný hovězí vývar
1 ks Bobkový list
200 g Celer bulvový
1 stroužek Česnek
1 ks Chilli paprička
1 ks Cibule
800 g Hovězí maso přední
1,5 l Hovězí vývar základní
800 g Hovězí žebra
250 g Květák
200 g Mrkev kořen
1 polévková lžíce Nakládaný zelený pepř
200 g Petržel kořen
1 polévková lžíce Petržel kudrnka
1 ks Pórek
1 kávová lžička Sůl
1,5 l Voda pitná
Čočková polévka s uzeným jazykem
1 ks Bobkový list
2 stroužek Česnek
200 g Čočka červená
0,5 kávová lžička Koriandr mletý
1,5 kávová lžička Majoránka
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 polévková lžíce Pažitka
6 ks Šalotka
300 g Vepřový jazyk uzený

Nutriční hodnoty jedné porce

90% Kalorie 1,776 kcal
Kilojoule 7 431kJ
29% Sacharidy 104 g
131% Tuky 98 g
123% Sodík 2 g
215% Bílkoviny 121 g

Čočková polévka s uzeným jazykem postup přípravy receptu:

1

Cibuli šalotku oloupeme, omyjeme a pokrájíme na tenká kolečka. Česnek oloupeme a pokrájíme nadrobno. Čočku přebereme, dobře promyjeme v sítu a necháme odkapat. Pažitku omyjeme, drobně pokrájíme a odložíme do misky. Uvařený uzený jazyk nakrájíme na plátky.

2

V hrnci si na rozehřátém másle s olejem osmažíme cibuli s česnekem dorůžova, pak přilijeme 1 litr silného hovězího vývaru, přidáme promytou čočku, bobkový list, majoránku, mletý koriandr, podle chuti přidáme sůl, pepř a pomalu vaříme asi 20 minut do změknutí čočky.

3

Před koncem vaření vložíme do polévky pokrájený uzený jazyk, polévku povaříme 5 – 7 minut, posypeme pažitkou a podáváme.

4

Velmi silný hovězí vývar [27339]:

5

Omyté hovězí žebro vložíme do scezeného světlého hovězího vývaru bez zeleniny i uvařeného masa a vaříme minimálně dalších 90 minut.

6

Mezitím si očistíme a omyjeme mrkev, květák a petrželovou nať. Mrkev si pokrájíme na kolečka a květák rozebereme na růžičky. Petrželku si nakrájíme nadrobno.

7

Přibližně 10-15 minut před dovařením polévky vložíme nakrájenou mrkev s květákem. Uvařené maso z žebra obereme od kosti, pokrájíme na kostičky a vložíme zpět polévky. Přidáme petrželovou nať a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept