Recept

Kapustová polévka s vepřovým masem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 270 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 225 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 27969
Kategorie: Čiré polévky

Ingredience

Hovězí světlý vývar
1 ks Bobkový list
200 g Celer bulvový
1 ks Česnek
1 ks Chilli paprička
1 ks Cibule
800 g Hovězí maso přední
1 ks Mrkev kořen
1 polévková lžíce Nakládaný zelený pepř
200 g Petržel kořen
1 ks Pórek
1 kávová lžička Sůl
1,5 l Voda pitná
Kapustová polévka s vepřovým masem
500 g Brambory
4 ks Cibule
400 g Kapusta hlávková
1 kávová lžička Kmín drcený
1 kávová lžička Majoránka
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
0,5 dl Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
1 kávová lžička Sůl
600 g Vepřová plec

Nutriční hodnoty jedné porce

49% Kalorie 972 kcal
Kilojoule 4 068kJ
16% Sacharidy 59 g
178% Tuky 133 g
38% Sodík 770 mg
139% Bílkoviny 78 g

Kapustová polévka s vepřovým masem postup přípravy receptu:

1

Vepřovou plec omyjeme, osušíme, pokrájíme na kostky velikosti sousta. Maso dáme do hrnce, zalijeme hovězím vývarem a když přijde k varu, snížíme teplotu a maso budeme pomalu vařit přibližně 45 minut.

2

Mezitím si očistíme a omyjeme brambory a pokrájíme je na kostičky. Kapustu očistíme, omyjeme a nakrájíme na nudličky. Oloupanou cibuli drobně pokrájíme, v pánvi na oleji zpěníme a přidáme do polévky k masu. Po půl hodině vaření do polévky vložíme brambory s kapustou, kmín, pepř, majoránku a sůl podle chuti.

3

Těsně před dovařením přimícháme do polévky 0,5 dl černého piva a podáváme.

4

Hovězí světlý vývar [27325]:

5

Hovězí hrudí omyjeme a osušíme. Cibuli očistíme tak, že odstraníme jen vrchní suchou slupku, ostatní slupky necháme. Cibuli rozkrojíme a v suché pánvi opečeme dozlatova obě poloviny rozkrojené cibule, plochou stranou dolů. Očistíme a omyjeme kořenovou zeleninu: mrkev, petržel a celer. Mrkev s celerem a petrželí pokrájíme na kousky, pórek nakrájíme na kolečka.

6

Maso se zeleninou dáme do hrnce a zalijeme minimálně 1,5 litru studené vody tak, aby všechny ingredience byly ponořené.

7

Přidáme lžíci zeleného pepře, 1 bobkový list, 1 malou sušenou chilli papričku a jeden stroužek česneku.

8

Hrnec zakryjeme poklicí a polévku přivedeme zvolna do varu. Po chvíli vaření (necháme ji zblanšírovat) vodu z polévky slijeme, nalijeme znovu vodu a uvaříme napodruhé. Takto bychom měli dosáhnout čistého, nezakaleného vývaru.

9

Polévku vaříme 90-120 minut. Vývar nesmí prudce vřít, vaříme ho při mírné teplotě, jen aby probublával. Při varu se z masa vyloučí bílkovina a na povrchu se sráží v podobě pěny, kterou nesmíme odstranit. Při pozvolném vaření se z této pěny na povrchu utvoří tenká vrstva hnědé sraženiny, kterou potom dírkovanou lžící odstraníme.

10

Uvařený světlý hovězí vývar přecedíme. Maso pokrájíme na plátky nebo malé kostky a vrátíme zpět do polévky. Podle chuti osolíme a vložíme zpět i pokrájenou zeleninu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept