Polévka z červené řepy s klobásou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka z červené řepy s klobásou
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | vzduch |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (26%) |
ID receptu: | 2797 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
150 g | Červená řepa |
1 ks | Cibule |
200 g | Hovězí maso přední |
100 g | Klobása uzená |
50 g | Mrkev kořen |
5 ks | Pepř černý celý |
30 g | Petržel kořen |
2 dl | Smetana 33% (šlehačka) |
1 kávová lžička | Sůl |
1 l | Voda pitná |
120 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 44g |
---|---|
Cholesterol | 86,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 32g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 35,5mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Červená řepa, Cibule, Hovězí maso přední, Pepř černý celý, Petržel kořen, Sůl, Voda pitná, Zelí kysané mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Klobása uzená, Mrkev kořen, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka z červené řepy s klobásou postup přípravy receptu:
1 | Červenou řepu oloupeme a nakrájíme na kostičky. Kyselé zelí, mrkev, petržel a cibuli očistíme a nakrájíme. Klobásu krájíme na kolečka. |
2 | Hovězí maso dáme vařit vcelku do studené a osolené vody s celým pepřem a bobkovým listem. Po půl hodině varu přidáme červenou řepu, kyselé zelí, mrkev, petržel, cibuli a klobásu. |
3 | Měkké maso vyjmeme, nakrájíme na kostky a vrátíme ho zpět do polévky. |
4 | Nakonec přilijeme kyselou šlehačkovou smetanu. |
Poznámka
Podáváme s černým chlebem.