Česnečka s těstovinou a sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 175 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Česnečka s těstovinou a sýrem
Celkový čas: | 175 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 140 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 27971 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
Hovězí světlý vývar | |
---|---|
1 ks | Bobkový list |
200 g | Celer bulvový |
1 ks | Česnek |
1 ks | Chilli paprička |
1 ks | Cibule |
800 g | Hovězí maso přední |
1 ks | Mrkev kořen |
1 polévková lžíce | Nakládaný zelený pepř |
200 g | Petržel kořen |
1 ks | Pórek |
1 kávová lžička | Sůl |
1,5 l | Voda pitná |
Česnečka s těstovinou a sýrem | |
75 g | Česnek medvědí |
2 ks | Chilli paprička zelená |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Olej sezamový |
75 g | Řeřicha |
100 g | Sýr Gouda 45% |
250 g | Těstoviny Farfalle |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 72g |
---|---|
Cholesterol | 158,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 93,7mg |
Vitamín E | 2,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Celer bulvový, Česnek, Chilli paprička, Cibule, Hovězí maso přední, Petržel kořen, Sůl, Voda pitná, Olej sezamový, Řeřicha, Sýr Gouda 45% mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Pórek, Česnek medvědí, Chilli paprička zelená, Máslo čerstvé, Těstoviny Farfalle mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Nakládaný zelený pepř nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Česnečka s těstovinou a sýrem postup přípravy receptu:
1 | V menším hrnci si podle návodu uvaříme zelenou (špenátovou) těstovinu farfalle ve tvaru vějířků. Uvařenou těstovinu scedíme, propláchneme pod tekoucí vodou a necháme odkapat. Je důležité, abychom ji uvařili na „skousnutí“ ( nesmí být rozvařená). |
2 | Řeřichu, petrželku, medvědí česnek a zelené chilli papričky omyjeme a necháme odkapat. Bylinky drobně pokrájíme, chilli papričky rozkrojíme, zbavíme semínek a pokrájíme je na tenké nudličky. |
3 | Vše v hrnci krátce podusíme na rozpáleném sezamovém oleji s máslem, zalijeme 1 litrem hovězího vývaru, podle chuti osolíme a polévku povaříme 5-6 minut. |
4 | Pak přidáme uvařenou těstovinu a když přejde varem, hrnec s polévkou odstavíme z plotny. |
5 | Do každého talíře dáme lžíci nahrubo nastrouhaného tvrdého sýru, který zalijeme horkou polévkou a podáváme. |
6 | Hovězí světlý vývar [27325]: |
7 | Hovězí hrudí omyjeme a osušíme. Cibuli očistíme tak, že odstraníme jen vrchní suchou slupku, ostatní slupky necháme. Cibuli rozkrojíme a v suché pánvi opečeme dozlatova obě poloviny rozkrojené cibule, plochou stranou dolů. Očistíme a omyjeme kořenovou zeleninu: mrkev, petržel a celer. Mrkev s celerem a petrželí pokrájíme na kousky, pórek nakrájíme na kolečka. |
8 | Maso se zeleninou dáme do hrnce a zalijeme minimálně 1,5 litru studené vody tak, aby všechny ingredience byly ponořené. |
9 | Přidáme lžíci zeleného pepře, 1 bobkový list, 1 malou sušenou chilli papričku a jeden stroužek česneku. |
10 | Hrnec zakryjeme poklicí a polévku přivedeme zvolna do varu. Po chvíli vaření (necháme ji zblanšírovat) vodu z polévky slijeme, nalijeme znovu vodu a uvaříme napodruhé. Takto bychom měli dosáhnout čistého, ne zakaleného vývaru. |
11 | Polévku vaříme 90-120 minut. Vývar nesmí prudce vřít, vaříme ho při mírné teplotě, jen aby probublával. Při varu se z masa vyloučí bílkovina a na povrchu se sráží v podobě pěny, kterou nesmíme odstranit. Při pozvolném vaření se z této pěny na povrchu utvoří tenká vrstva hnědé sraženiny, kterou potom dírkovanou lžící odstraníme. |
12 | Uvařený světlý hovězí vývar přecedíme. Maso pokrájíme na plátky nebo malé kostky a vrátíme zpět do polévky. Podle chuti osolíme a vložíme zpět i pokrájenou zeleninu. |