Recept

Česnečka s těstovinou a sýrem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 175 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 140 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 27971
Kategorie: Čiré polévky

Ingredience

Hovězí světlý vývar
1 ks Bobkový list
200 g Celer bulvový
1 ks Česnek
1 ks Chilli paprička
1 ks Cibule
800 g Hovězí maso přední
1 ks Mrkev kořen
1 polévková lžíce Nakládaný zelený pepř
200 g Petržel kořen
1 ks Pórek
1 kávová lžička Sůl
1,5 l Voda pitná
Česnečka s těstovinou a sýrem
75 g Česnek medvědí
2 ks Chilli paprička zelená
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Olej sezamový
75 g Řeřicha
100 g Sýr Gouda 45%
250 g Těstoviny Farfalle

Nutriční hodnoty jedné porce

41% Kalorie 807 kcal
Kilojoule 3 377kJ
21% Sacharidy 75 g
154% Tuky 115 g
34% Sodík 671 mg
108% Bílkoviny 61 g

Česnečka s těstovinou a sýrem postup přípravy receptu:

1

V menším hrnci si podle návodu uvaříme zelenou (špenátovou) těstovinu farfalle ve tvaru vějířků. Uvařenou těstovinu scedíme, propláchneme pod tekoucí vodou a necháme odkapat. Je důležité, abychom ji uvařili na „skousnutí“ ( nesmí být rozvařená).

2

Řeřichu, petrželku, medvědí česnek a zelené chilli papričky omyjeme a necháme odkapat. Bylinky drobně pokrájíme, chilli papričky rozkrojíme, zbavíme semínek a pokrájíme je na tenké nudličky.

3

Vše v hrnci krátce podusíme na rozpáleném sezamovém oleji s máslem, zalijeme 1 litrem hovězího vývaru, podle chuti osolíme a polévku povaříme 5-6 minut.

4

Pak přidáme uvařenou těstovinu a když přejde varem, hrnec s polévkou odstavíme z plotny.

5

Do každého talíře dáme lžíci nahrubo nastrouhaného tvrdého sýru, který zalijeme horkou polévkou a podáváme.

6

Hovězí světlý vývar [27325]:

7

Hovězí hrudí omyjeme a osušíme. Cibuli očistíme tak, že odstraníme jen vrchní suchou slupku, ostatní slupky necháme. Cibuli rozkrojíme a v suché pánvi opečeme dozlatova obě poloviny rozkrojené cibule, plochou stranou dolů. Očistíme a omyjeme kořenovou zeleninu: mrkev, petržel a celer. Mrkev s celerem a petrželí pokrájíme na kousky, pórek nakrájíme na kolečka.

8

Maso se zeleninou dáme do hrnce a zalijeme minimálně 1,5 litru studené vody tak, aby všechny ingredience byly ponořené.

9

Přidáme lžíci zeleného pepře, 1 bobkový list, 1 malou sušenou chilli papričku a jeden stroužek česneku.

10

Hrnec zakryjeme poklicí a polévku přivedeme zvolna do varu. Po chvíli vaření (necháme ji zblanšírovat) vodu z polévky slijeme, nalijeme znovu vodu a uvaříme napodruhé. Takto bychom měli dosáhnout čistého, ne zakaleného vývaru.

11

Polévku vaříme 90-120 minut. Vývar nesmí prudce vřít, vaříme ho při mírné teplotě, jen aby probublával. Při varu se z masa vyloučí bílkovina a na povrchu se sráží v podobě pěny, kterou nesmíme odstranit. Při pozvolném vaření se z této pěny na povrchu utvoří tenká vrstva hnědé sraženiny, kterou potom dírkovanou lžící odstraníme.

12

Uvařený světlý hovězí vývar přecedíme. Maso pokrájíme na plátky nebo malé kostky a vrátíme zpět do polévky. Podle chuti osolíme a vložíme zpět i pokrájenou zeleninu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept