Vývar s arabskými knedlíčky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 180 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vývar s arabskými knedlíčky
Celkový čas: | 180 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 140 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 27973 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
arabské knedlíčky | |
---|---|
2 špetka | Anýz mletý |
2 ks | Česnek |
0,5 kávová lžička | Chilli koření mleté |
1 ks | Cibule |
300 g | Hovězí maso mleté |
2 špetka | Hřebíček |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
0,5 kávová lžička | Zázvor mletý |
Hovězí vývar z kostí | |
250 g | Celer bulvový |
2 ks | Cibule |
350 g | Hovězí oháňka |
350 g | Hovězí žebra |
350 g | Kosti hovězí morkové |
30 g | Máslo čerstvé |
2 ks | Mrkev kořen |
1 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
4 ks | Pepř 4 barev |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 ks | Petržel - nať |
2 ks | Rajčata |
2 kávová lžička | Sůl |
1,5 l | Voda pitná |
30 g | Zelí hlávkové bílé |
Vývar s arabskými knedlíčky | |
4 polévková lžíce | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 60g |
---|---|
Cholesterol | 121,0mg |
Draslík | 924,9mg |
Vláknina | 105g |
Vitamín A | 322,1mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,7mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anýz mletý, Česnek, Chilli koření mleté, Cibule, Hovězí maso mleté, Hřebíček, Sůl, Zázvor mletý, Celer bulvový, Cibule, Hovězí žebra, Olej slunečnicový, Rajčata, Sůl, Voda pitná, Zelí hlávkové bílé, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Petržel - nať, Hovězí oháňka, Kosti hovězí morkové, Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Pepř 4 barev, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vývar s arabskými knedlíčky postup přípravy receptu:
1 | Oloupanou cibuli a česnek drobně pokrájíme. Omytou petrželovou nať nadrobno posekáme. |
2 | Do mísy dáme pomleté hovězí maso, přidáme k němu cibuli, česnek, petrželovou nať, sůl, pepř, mleté chilli, mletý hřebíček, mletý anýz se zázvorem. Směs dobře promícháme a vytvarujeme malé válečky (přibližně 6 x 3 cm). |
3 | Čistý vývar přivedeme k varu, vložíme do něj masové knedlíčky a při mírné teplotě je vaříme 10 – 13 minut. |
4 | Každou porci horkého vývaru s knedlíčky podáváme se lžíci zakysané smetany. |
5 | Hovězí vývar z kostí [27725]: |
6 | Hovězí kosti, žebra a volskou oháňku dobře omyjeme, necháme odkapat, vložíme do hrnce se studenou vodou a dáme vařit. Když voda s kostmi a masem přijde k varu, zmírníme teplotu a necháme pomalu probublávat. |
7 | Očistíme a omyjeme česnek, mrkev, petržel s celerem a přidáme do vody k masu. Oloupanou cibuli pokrájenou nadrobno zpěníme dozlatova v pánvi na rozehřátém másle s olejem. Pak ji přidáme do vařícího vývaru s 10 zrnkami barevného pepře a vývar budeme pomalu vařit 2 hodiny. Přibližně 30 minut před dovařením vložíme do vývaru 2 omytá rozkrojená rajčata a 1 list hlávkového zelí (asi 30g). |
8 | Po uvaření kosti vyjmeme, maso obereme a pokrájíme na kousky. Vývar scedíme, ochutíme solí, mletým pepřem, pokrájené maso vrátíme do vývaru a podáváme. |