Pohanková mrkev s telecím masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pohanková mrkev s telecím masem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 27986 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
1 ks | Cibule |
20 g | Máslo čerstvé |
500 g | Mrkev kořen |
1 špetka | Pepř černý mletý |
32 g | Pohanka |
1 kávová lžička | Sůl |
250 g | Telecí plec |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 59,8mg |
Draslík | 269,3mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,9mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Pohanka, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Telecí plec mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pohanková mrkev s telecím masem postup přípravy receptu:
1 | Očištěnou, na kostičky nakrájenou mrkev vložíme do kastrolu, zalijeme trochou vody. Přidáme bobkový list, pepř, sůl a mrkev, dusíme doměkka. |
2 | Omyté maso nakrájíme na malé kousky nebo na nudličky a osmahneme na cibulce na másle. Vmícháme do mrkve. |
3 | Zvlášť uvaříme doměkka pohanku, rozmixujeme ji a přidáme do pokrmu. |
Poznámka
Telecí maso můžeme nahradit vepřovým masem nebo salámem.