Kuřecí polévka s estragonem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí polévka s estragonem
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 27998 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
1 ks | Cibule |
20 g | Estragon |
300 g | Kuřecí prsa |
50 g | Máslo čerstvé |
3 g | Pepř černý mletý |
1 ks | Rohlíky bílé |
150 ml | Smetana 16% (pochoutková) |
5 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 81,8mg |
Draslík | 474,5mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,3mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Estragon, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Rohlíky bílé, Smetana 16% (pochoutková) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí polévka s estragonem postup přípravy receptu:
1 | V hrnci na rozpáleném másle osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme na malé kousky nakrájené kuřecí maso, zalijeme 4 dl vývaru a na mírném ohni povaříme asi 20 minut. Necháme vychladnout a ručním mixérem rozmixujeme dohladka. Osolíme, opepříme, dolijeme zbytek vývaru a 2 minuty povaříme, za stálého míchání vlijeme smetanu, přisypeme nadrobno nasekaný estragon, ještě 2 minuty povaříme. Podáváme s nasucho opečenými kostičkami, které nakrájíme z rohlíku. |